750 g nakkefilet
Marinade:
1 løg
1 fed hvidløg
2 dl hvidvin
1 kvist frisk eller ½ tsk tørret rosmarin
groftkværnet peber
1 tsk salt
1 spsk olie
Kødet lægges i en skål eller fad af nøgenlunde samme størrelse som kødet.
Løg og hvidløg skæres i terninger og kommes i hvidvinen sammen med rosmarin og peber.
Marinaden hældes over kødet som tildækkes og stilles i køleskab.
Kødet marineres 1 ½-2 døgn og vendes et par gange.
Kødet tages op af marinaden, tørres med køkkenrulle og drysses med salt.
Grillristen pensles med olie.
Steges på grill 1-1 ¼ time, vendes ofte.
Stegetiden afhænger af grillens varme og kødets tykkelse.
Afstanden til gløderne skal være ret stor, for at kødet ikke skal blive mørkt.
Steges kødet på roterende grillspid er stegetiden 2 ¼-1 ½ time.
Lad kødet hviler ca. 20 min. Inden det skæres i skiver.