Logo

Marineret grillstegt nakkefilet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

750 g nakkefilet

Marinade:
1 løg
1 fed hvidløg
2 dl hvidvin
1 kvist frisk eller ½ tsk tørret rosmarin
groftkværnet peber

1 tsk salt
1 spsk olie

Kødet lægges i en skål eller fad af nøgenlunde samme størrelse som kødet.
Løg og hvidløg skæres i terninger og kommes i hvidvinen sammen med rosmarin og peber.
Marinaden hældes over kødet som tildækkes og stilles i køleskab.
Kødet marineres 1 ½-2 døgn og vendes et par gange.

Kødet tages op af marinaden, tørres med køkkenrulle og drysses med salt.
Grillristen pensles med olie.
Steges på grill 1-1 ¼ time, vendes ofte.

Stegetiden afhænger af grillens varme og kødets tykkelse.
Afstanden til gløderne skal være ret stor, for at kødet ikke skal blive mørkt.
Steges kødet på roterende grillspid er stegetiden 2 ¼-1 ½ time.

Lad kødet hviler ca. 20 min. Inden det skæres i skiver.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.804 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her