125 g bulgur
1 finthakket løg
2 modne tomater, skindet og frøene fjernet
1 spsk citronsaft
1 tsk reven citronskal
en lille håndfuld mynteblade
4 store sardiner, renset og udbenet
salt og peber
Pynt:
citron både
salat eller krydderurteblade
Bring en lille gryde med vand i kog og tilsæt bulgur.
Lad det simre i 5 minutter, hæld derefter vandet fra og skyl under koldt vand.
Hæld igen vandet fra og kom bulguren over i en skål.
Imens tørsteges løget i 5 minutter.
Kom løg, tomater, citronsaft og -skal i skålen med bulguren.
Gem 4 mynteblade og hak derefter resten.
Rør den hakkede mynte i bulgurblandingen; drys med salt og peber efter smag.
Åbn hver sardin og læg et mynteblad langs midten.
Kom en smule fyld på bladet med en ske og luk derefter forsigtigt fisken igen over blandingen.
Grill sardinerne i 5 minutter, vend dem derefter forsigtigt og grill den anden side i 5 minutter.
Serveres med resten (varmt eller koldt) af fyldet pyntet med citronbåde og nogle få salateller krydderurteblade.