Trækul: Direkte
Gas: Direkte/middel varme
Forberedelse: 20 minutter + marinering. Stegetid: 6-10 minutter
4 spsk olivenolie
5 skalotteløg, skåret i skiver
1 ½ dl hvidvinseddike
4 fed hvidløg, knust
1 stor håndfuld frisk mynte, hakket
1 citron, revet skal og saft
½ tsk chiliflager
salt og friskkværnet sort peber
700 g friske rensede sardiner
olie til pensling
A. Varm 1 spsk olivenolie i en kasserolle, tilsæt skalotteløg og sauter dem i 3-4 min., til de er bløde, hæld eddike ved og bring det i kog.
Skru ned for varmen og lad det koge ind til det halve.
B. Tilsæt resten af olivenolien, hvidløg, mynte, citronskal og -saft, chiliflager, salt og peber.
Lad dressingen koge 1 min., tag den af varmen og sæt den til side.
C. Skær finner og hale af sardinerne (hvis du foretrækker dem sådan), før sardinerne vaskes og duppes tørre med et stykke køkkenrulle.
Pensl stegeristen med lidt olie.
Drys sardinerne med salt og peber og grill dem direkte over middel varme i 4-10 min., til de er gennemstegte.
Vend dem en gang under stegningen.
Anret sardinerne på et fad og hæld den afkølede dressing over.
Tips: Sardiner kan variere meget i størrelse og kræver derfor forskellige stegetider. Hvis de er 5-10 cm lange, skal de grille i 4-6 min. og vendes en gang under stegningen. Hvis sardinerne er op til 20 cm lange skal de grille i 6-10 min. og vendes halvvejs gennem stegningen.