Kaneldej:
25 g sukker
1 knsp salt
½ tsk stødt kanel
200 g hvedemel
100 g smør
100 g kvark
Fyld:
¼ liter valnøddekerner
¼ liter sirup
65 g farin
2 æg
korn af ½ vaniljestang
1 knsp salt
60 g smør
Blend alle tørre ingredienser til dejen i en foodprocessor.
Tilsæt smør og kvark og blend til dejen samler sig til en kugle.
Dette kan naturligvis også gøres i hånden.
Læg dejen i køleskab 1 times tid.
Rul tærtedejen ud og beklæd en rund eller aflang form med dejen og forbag den ved 180°C, 8-10 minutter.
Kom alle ingredienser til fyldet i en tykbundet gryde, varm dem under omrøring til smørret er smeltet, men lad dem ikke koge.
Hæld fyldet i tærten og bag den færdig ved 180°C, indtil den bobler og er gylden, 5-8 minutter.