Camembert frites er en klassiker fra menukortene i 70'erne. Enkelte steder
serveres det stadig og det smager jo godt.
Arbejdstid: 25 min. Stegetid: 10-15 min. 4 personer
#
4-8 camembert i trekanter
50 g hvedemel
salt og peber
2 æg
2 spsk vand
100 g rasp
olie til stegning
persille
Tilbehør:
4-8 skiver ristet brød
1 glas solbærsyltetøj
*
Bland mel med lidt salt og peber i en dyb tallerken.
Pisk æggene sammen med vand i en anden dyb tallerken og hæld
raspen i en tredje dyb tallerken.
Vend ostene i melet og ryst overskydende mel af.
Vend derefter ostene i henholdsvis æg og rasp.
Gentag med æg og rasp, så ostene er fuldstændig dækkede af
rasp.
Varm olien op en i gryde eller frituregryde til 180 °C og
steg ostene et par stykker ad gangen i 2-3 min.
Tag dem op og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Anret de varme og sprøde camemberttrekanter på ristet brød
med solbærsyltetøj og evt. stegt persille.
TIPS: President laver camembert i trekanter. Nogle
supermarkeder har færdig panerede oste på frys og President camembert kan købes
færdigpanerede som kølevare i nogle butikker.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin