Ostetærter er perfekte som både frokost og forret.
Opskriften er nem og resultatet er rigtig lækkert.
(4-6 pers.)
#
Tærtebund:
150 g hvedemel (2½ dl)
½ tsk groft salt
150 g koldt smør.
Fyld:
250 g revet mild Danbo
3 æg
1 dl hvidtøl eller pilsner øl
1 drys paprika
1 drys cayennepeber
½ fed knust hvidløg.
Tilbehør: grøn salat i olie-eddikemarinade.
*
Bland mel og salt og smuldr smørret i melet.
Tryk dejen ud i en tærtebund (ca. 24 cm i diameter) og op
langs formens sider med håndroden.
Stil den i køleskab ca. 1 time.
Bag tærtebunde øverst i ovnen, første gang ca. 15 min. ved
225 °C.
Læg revet ost i den bagte bund.
Pisk øvrige ingredienser sammen og hæld det over osten.
Bag tærten igen på nederste rille ca. 20 min. ved 200 °C,
til den er gylden på overfladen.
Serveres lun.