Logo

Calzones vegetariske

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Calzones vegetariske

 

Enkel italiensk mad er så let at tilberede, at man kan glemme alt om at hente fast-food på grillbaren. Denne calzone smager måske endda bedre end pizza.

• Vælg mager ost i stedet for fuldfed ost.

Forberedelse 15 min. + hævning. Tilberedning 25 min. 4 stk

 

# Råvarer til Calzones vegetariske:

25 g gær

1½ dl vand

½ tsk salt

2 tsk olie

2½ dl hvedemel

1½ dl grahamsmel

1 gulerod

2½ dl broccolibuketter

2½ dl mozzarellaost

1½ dl ricottaost eller hytteost

1 rød peberfrugt i tern

1 fed presset hvidløg

1 tsk hakket persille

1 tsk salt

¼ tsk sort peber

olie til stegning

½ hakket løg

 

* Fremgangsmåde:

1 Varm vandet til 37 °C. Opløs gæren i lidt af vandet.

Tilsæt resten af vandet, salt og olie.

Bland de to slags mel.

Ælt det hele sammen til en dej.

Lad dejen hæve tildækket 30 min.

 

2 Skræl guleroden og skær den i skiver.

Skyl broccolien og del den i meget små buketter.

Damp grønsagerne - gulerod 2 min. og broccoli 3 min. i kogende, letsaltet vand.

Spul med koldt vand.

Bland grønsagerne med ost, peberfrugt, hvidløg, persille, salt og peber.

 

3 Varm lidt olie i en gryde.

Tilsæt løg og steg det mørt.

Rør løgene i grønsagerne.

Sæt ovnen på 225 °C.

 

4 Tag dejen op og ælt den igennem.

Del dejen i 4 stykker.

Rul hver del ud til en cirkel 20 cm i diameter.

Fordel fyldet på den ene halvdel.

Lad kanten være fri.

Fold dejen over fyldet, tryk kanterne til.

Prik dejen med en gaffel og bag ca. 25 min.

 

Tips & råd

 

Calzones vegetariske

Læg fyldet på den ene side af dejpladen. Lad kanten stå fri.

Fold den anden halvdel over fyldet og tryk kanterne godt til.

 

Calzones vegetariske

Tryk dejen sammen ved at trykke dejen mellem tommel- og pegefinger.

Prik derefter dejen, så dampen kan slippe ud under bagningen.

 

PR. STK.: Energi: Kcal 409 = kJ 1718

Kulhydrat 52 g Protein 19 g Fedt 14 g (31 %) Fibre 5 g 


INFO: Calzone er en indbagt pizza, der vandt indpas i løbet af 1980'erne. Dens fyld er typisk salami/skinke, mozzarella, ricotta og parmesan/pecorino. Til tider ses det at pizzaen frituresteges. Den stammer oprindeligt fra området omkring Napoli. 



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (9 stemmer)
Siden er blevet set 4.643 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her