Brug ganske almindelige, nye urtepotter af ler, og vælg størrelse alt efter, hvad brødet skal bruges til. Antallet af brød afhænger af urtepotternes størrelse. Urtepotterne skal ligge i vand i mindst 12 timer før brug.
50 g smør eller margarine
6 dl mælk
50 g gær
1 tsk salt
½ tsk sukker
775-900 g hvedemel
150 g afdryppede, hakkede soltørrede tomater, som har ligget i olivenolie
2 spsk frisk rosmarin
groft salt og vand til pensling
Smelt smørret, og tilsæt mælk. Varm det op, til det er lunkent. Rør gæren ud i væsken i et dejfad. Tilsæt salt, sukker, det meste af hvedemelet, tomater og rosmarin.
Lad dejen hæve under et klæde i mindst 1 time på et lunt sted.
Ælt dejen godt sammen på et meldrysset bord, og del den i lige store stykke afhængig af de urtepotter, du har valgt. Potterne skal pensles med olie og fyldes ca. ¾ med dej. Tril dejen til en kugle, før den lægges i urtepotten. Tryk dejen godt ned i potten. Lad dejen efterhæve under et klæde i 30 min. Brødene pensles med vand og drysses med groft havsalt. Bages i ovnen ved 200º i 20-30 min. afhængig af størrelse. Brødene kan tages ud og køle af på en rist eller køle af i urtepotterne, som sættes direkte ind på bordet.