Chokoladekage med flødeost, som selv en ostehader kan lide.
185 g smør
60 g kakao
250 g sukker
2 æg
155 g hvedemel
evt 1 tsk bagepulver
250 g flødeost
80 g sukker ekstra
1 tsk vanilje
1 æg ekstra
Smelt smørret sammen med kakaoen.
Tages af varmen og sukkeret tilsættes.
Pisk først æggene i, og derefter melet.
Hæld dejen i en smurt springform.
Rør flødeosten med det ekstra sukker og vaniljen.
Gøres nemmest med dejkrogene på den elektriske pisker.
Pisk ægget i. Hæld dejen over chokoladedejen.
Træk en kniv gennem de to dejlag, så de bliver marmoreret.
Stil kagen i en kold ovn på den nederste ribbe ved 180°C.
Bag den i ca. 50-60 minutter.
Dog kan man også stille kagen i varm ovn ved 180°C og tilsætte 1 tsk
bagepulver.
Prøv med en strikkepind, om kagen er gennembagt. Spises afkølet.