Logo

Uundværlige småbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse brød er meget lette at bage og kan bruges til næsten alt.

½ l lunkent vand
1 dl skummetmælk
25 g gær
2 tsk salt
1 spsk honning
125 g grahamsmel
600-675 g hvedemel + evt. hvedemel til udrulning

Varm vand og mælk op, til det er lunkent. Gæren smuldres i et dejfad og røres ud i lidt af væsken. Tilsæt salt og honning. Hæld resten af væsken i sammen med grahamsmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen hurtigt og let sammen. Den skal være en smule klistret, og det er ikke sikkert, man skal bruge alt melet. Drys 2 spsk hvedemel over dejen, dæk dejfadet til med film eller et fugtigt klæde, og lad dejen hæve i 1-2 timer. Tænd ovnen på 250°.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Den må ikke æltes! Det er vigtigt, at luften ikke slås ud af dejen. Drys ½ dl hvedemel ud over dejen, og klap den forsigtigt sammen uden at klemme for hårdt.
Skær hurtigt dejen i 6-7 smalle stykker, og del hvert stykke i 2-3 mindre stykker. Form til små brød. De må gerne have forskellig facon, bare de er nogenlunde lige store. Læg de små brød på en smurt bageplade.
Brødene skal ikke efterhæve, men bages med det samme midt i ovnen i ca. 20 min. Lad brødene køle af på en bagerist uden tildækning, så får de en fin, sprød skorpe. Hvis man dækker dem til med et klæde, bliver skorpen blød og sej.
Brødene kan pyntes med birkes eller sesam, før de . bages.
Hvis man vil lave kuvertbrød, kan man dele dejen i endnu mindre stykker. Husk at regulere bagetiden tilsvarende.

Tips:
Følg opskriften, indtil brødene er lagt på den smurte bageplade. Sæt pladen direkte ind i fryseren. Hæld brødene i en pose, før de er helt frosne. Så kan du altid lave friskbagt morgenbrød. Tag brødene ud, og sæt dem frosne på en smurt bageplade. Bag dem midt i ovnen ved 225º i 15-20 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 4.742 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her