Logo

Tranebær-valnødde biscotti

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

250 g hvedemel
½ tsk natron
½ tsk bagepulver
½ tsk salt
125 g usaltet smør (stuetemperatur)
250 g sukker
2 spsk revet appelsin skræl
1 ½ tsk vaniljeessens
2 æg
185 g valnødder
250 g tørt tranebær
 
Kom hvedemel, natron, bagepulver og salt i en skål.
Tag en stor skål hvori smør, sukker appelsinskræl og vanilje blandes.
Brug en håndmikser og kør i det højeste gear, til dejen er luftig.
Tilsæt æggene eet ad gangen og reducér farten til lav, tilsæt derefter
valnødderne og de tørrede tranebær.
Til sidst kommes melblandingen i dejen og der røres rundt til den rette
konsistens.
Dæk skålen til og lad den hæve ca. 1 time.
Tænd ovnen på 180ºC.
Smør og hvedemel kommes på en stor bageplade/bagepapir.
Del dejen i to.
Kom lidt hvedemel på hænderne og rul hver halvdel på et let melet bord.
De lange strimler skal have en diameter på ca. 1,5 cm.
Læg dem på den forberedte bageplade, med ca. 5 cm mellemrum.
Bages til de er let gyldne i ca. 30 min. (dejen spredes en smule under
bagningen).
De tages ud af ovnen og afkøles (lad ovnen stå tændt) brug en skarp
kniv og skær kagerne på bagepladen ca. 3-4 cm lange.
Kagerne vendes om og lægges med mellemrum.
Sæt dem dernæst i ovnen igen (samme temperatur) og bag dem til de er
gyldenbrune - ca. 15 min.
Lad kagerne køle af, kom dem i lufttætte bøtter (kagedåser) og lad dem
stå i stuetemperatur.
Der kan de stå op til 14 dage og stadig være "bløde" friske og lækre -
hvis de da ikke er spist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.678 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her