100 g smør
3 dl hvedemel
1 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
1 æggeblomme
½ kg tranebær
1 stor moden pære
2 dl honning
1 dl rosiner
2 dl ristede hakkede nødder
4 spsk appelsinjuice
½ tsk kanel
3 tsk Maizenamel
Kom fedtstof, hvedemel, sukker, vaniljesukker og æggeblomme i en køkkenmaskine og kør det hele til en grynet masse.
Form den til en dejkump og lad den hvile koldt i plastfolie ca 1 time.
Rul dejen ud, beklæd en oieform med den og bag den ved 200°C på
midterste rille i ca 30 min.
Lad pieskallen køle.
Kog tranebær i ½ dl vand på svag varme, under omrøring, 5 min.
Skær pæren i små stykker.
Kom pære, honning, rosiner, nødder, appelsinjuice, kanel og Maizenamel
ned i tranebærrene.
Lad det simre, til det bliver tyk.
Hæld fyldet i pieformen og lad den stå mindst et par timer i køleskabet.
Tag pien ud lidt før du vil servere den.