25 g gær
2 spsk olie
2 dl vand
1 dl sirup
1 tsk salt
2 dl groft hvedemel (lige dele rug- og grahamsmel og havregryn)
325 g hvedemel
sammenpisket æg til pensling
groft hvedemel til drys
Smuldr gæren i en skål.
Varm olie, vand og sirup til ca. 37ºC (fingervarmt) og opløs gæren i lidt af den varme væske.
Rør resten i og tilsæt salt, groft hvedemel og det meste af hvedemelet.
Ælt det til en smidig dej med så meget hvedemel, som den kan tage.
Lad dejen hæve i ca 45 minutter.
Ælt dejen igennem på melet bord og form den til en lang pølse.
Del den i ca 16 stykker og tril stykkerne til boller.
Lad bollerne efterhæve på bageplade, til dejen springer tilbage ved et let tryk, 30-45 minutter.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med groft hvedemel.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 225ºC i ca. 12 minutter.