Dej:
75 g margarine
21/2 dl mælk
25 g gær
½ tsk salt
1 tsk kardemomme
3 spsk sukker
ca. 425 g hvedemel ( 8 ½ dl )
Fyld:
100 g smør eller margarine
3-4 spsk sukker
4 tsk kanel
Pynt:
1 æg til pensling
sukker til drys
Smelt margarinen, hæld mælken i og lad den blive lun, før den hældes i
dejfadet over gæren, der røres ud.
Tilsæt salt, kardemomme, sukker og det meste af melet.
Rør dejen ensartet og kom mere hvedemel i, til dejen har en passende konsistens.
Lad den hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse ca. ½ time.
Rul dejen ud i en aflang plade ca. ½ cm tyk.
Fordel det blødgjorte smør på dejen, drys sukker og kanel på og rul dejen sammen på den lange led, som en roulade.
Skæres i 3 cm brede skiver, som lægges i papirforme.
Sættes på en bageplade og efterhæver i ca. ½ time.
Pensles med sammenpisket æg, drysses med sukker og bages i ca. 25 min ved 225°C.
Spises lune. Er fryseegnede.