500 g hakket svinekød (ca. 10% fedt)
4 forårsløg el. ½ løg
1 tsk olie
1 ds flåede hakkede tomater
70 g tomatkoncentrat
15 g god mørk chokolade (kakaoindhold over 50%)
1 tsk kanel
2 tsk tørret oregano
1 tsk tørret chili krydderiblanding (ikke stærk)
1 dl bouillon
½-1 dl rosiner
salt og peber
8 tortillas (mexikanske pandekager som kan købes færdige)
evt. 2 dl syrnet fløde 9%
Tilbehør:
En salat af icebergsalat, majs, peberfrugt, sorte oliven og citronbåde.
Skær enderne af forårsløgene, skyl løgene og snit dem i tynde ringe.
Varm olien op i en gryde.
Kom løgene i og svits dem ca. 1 min.
Tilsæt kødet og svits det til det har skiftet farve.
Tilsæt de øvrige ingredienser.
Lad saucen småkoge uden låg ca.20 min.
Saucen skal være ret tyk i konsistensen.
Varm pandekagerne efter anvisningen på emballagen.
Smør evt. pandekagerne med syrnet fløde.
Kom noget af fyldet på og rul pandekagerne om fyldet.
Tips: Man kan også bruge alm. pandekager.
Det smager også godt med revet ost fx emmentaler i pandekagerne.
Giv evt. også stærk tacosauce til, hvis der er chilielskere i familien.
Velegnet til børn, man kan undlade chilien.