Nogle kan lide tykke, bløde klejner, mens andre foretrækker de små, sprøde. Her er opskriften på de sidste - som dog også kan blive bløde, hvis de ikke opbevares på dåse.
Ca. 80 stk
175 g smør/margarine
½ kg hvedemel (ca. 8 dl)
150 g sukker (knap 2 dl)
reven skal af 1 citron
1 tsk kardemomme
2 æg
3 spsk fløde (gerne 13%)
Til kogning: Ukrydret svinefedt (Raffinol)
Findel fedtstoffet i melet og bland sukker, reven citronskal og kardemomme i.
Pisk æg og fløde sammen og rør det i.
Ælt dejen sammen og læg den koldt et par timer, så er den nemmere at udrulle.
Rul dejen ud til en tynd plade og skær den i 2-3 cm brede strimler.
Skær hver strimmel i 6-8 cm lange stykker.
Skær en ridse i midten af hver og vrid klejnerne (den ene ende af klejnen trækkes igennem dejridsen).
Kog klejnerne gyldne få minutter i ukrydret svinefedt.
Lad dem dryppe af på fedtsugende papir og blive helt kolde, inden de kommes på dåse.