Logo

Koldhævede rugboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Koldhævede rugboller

 

Gode grove boller med smag og fylde. Nyd bollerne til et morgenæg, med pålæg til frokost, i madpakken og som tilbehør til en grønsagssuppe eller middagssalat. Gode boller til alle dagens måltider. 18 boller. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: ca. 1 døgn. Efterhævetid: ca. 2 time. Bagetid: ca. 25 min. Fryseegnede - se TIP

#

Dag 1:

200 g skåret eller knækket rug

2½ dl vand

 

Fordej:

15 g gær

4 dl koldt vand

300 g fuldkornsrugmel

1 spsk salt

 

Dag 2:

½ dl olie

300 g hvedemel

 

Drys:

lidt rugmel

*

 

Dag 1: Bland skåret eller knækket rug med vand i en skål, og lad det trække tildækket i køleskabet til næste dag.

Rør smuldret gær ud i koldt vand, og tilsæt rugmel og salt.

Rør godt sammen.

Sæt også denne blanding i køleskabet til næste dag, (ca. 15-20 timer).

 

Dag 2: Ælt de udblødte kerner sammen med fordejen og olie.

Tilsæt gradvist hvedemelet, og ælt dejen længe og helst på maskine.

Ælt i ca. 15 min, og tilsæt evt. lidt mere olie, hvis dejen bliver for fast.

 

Form 18 boller med våde hænder, og læg dem på 2 bageplader med bagepapir.

Drys med lidt rugmel, og lad bollerne hæve tildækket i ca. 2 timer ved stuetemperatur.

 

Sæt bagepladerne i ovnen ved 175 °C med varmluft, og bag i ca. 25 min. til bollerne er gennembagte. Afkøl bollerne på en bagerist.

 

TIP: Læg bollerne i fryseposer, mens de endnu er lune, og derefter straks i fryseren.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.312 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her