ca 24 stk
30 g gær
1,2 l koldt vand
900 g hvedemel
300 g grovvalsede havregryn
300 g groft hvedemel/grahamsmel
2-3 spsk. salt
2 tsk. sukker eller honning
Saft af 1 citron
Evt. revne gulerødder, squash, sesamfrø, solsikkefrø eller andet godt
Rør gæren ud i vandet. Rør de øvrige ingredienser i.
Dejen er blød, så du behøver ikke at have fingrene i den.
Tildæk dejen med film og stil den i køleskab natten over (min. 8 timer).
Tænd for ovnen på 210°C (190°C varmluft).
Sæt dejen "i boller" med en gaffel og en ske på plade med bagepapir og lad bollerne stå, til ovnen er varm - ca. 25 min.
Bag i ca. 25 min.
Citron- eller appelsinsaft forbedrer melets hæveevne.
Grovvalsede havregryn er med at øge fiberindholdet i bollerne, uden at de kommer til at virke tunge.
--