co. 50 stk
4 ½-5 dl hvedemel
1 dl sukker
2 tsk vaniljesukker
200 g smør
1 dl krystalsukker
1 dl mandelflager
syltetøj, fx. hindbær, jordbær eller blåbær
1 æg
Hak med en kniven mørdej af hvedemel, sukker, vaniljesukker og smør. Form dejen til 4 cm tykke ruller, som hviler 1 time i køleskabet.
Forvarm ovnen til 215°.
Bland mandler og krystalsukker. Pensl rullerne med et pisket æg og tril dem i mandel-sukker-blandingen, så den sidder godt fast. Skær rullerne i ½ cm tykke skiver. Laven lille fordybning i hver kage med en finger og kom syltetøj i. Læg kagerne på en plade med bagepapir. Sæt den i ovnen, skru ned til 190°, og bag i 10 min. Afkøl kagerne på en rist.
Tips: ved bagning er det særlig vigtigt med korrekt ovntemperatur. Denne falder, når lugen åbnes og pladen sættes i ovnen. Forvarm derfor altid ovnen til ønsket temperatur + 25º, sæt pladen i ovnen, og skru så ned til den rigtige temperatur.