Cremen kan laves af mascarpone blandet med cremefraiche
eller skyr. Det giver fra fed til mindre fed udgave. Den kan også laves af
skyr, for fedtfattig version. 30 min.
# Ingredienser til 4 personer
400 g rabarber
100 g sukker
2 vaniljestænger
1 knold ingefær
1 citron, ikke overfladebehandlet
12 makroner
200 g mascarpone
200 g skyr
2 pasteuriserede æggeblommer
8 biscotti
4 spsk sukker
*
1. Gør rabarber i stand og skær dem i ca. 1 cm skiver. Der
skal bruges 400 g nettovægt.
2. Kom rabarberskiver i en gryde med 100 g sukker,
vaniljekorn fra en stang vanilje og den tømte vaniljestang, 1 tsk. fintrevet
ingefær og revet skal og 1 spsk saft af citronen.
Lad rabarberne simre, til de er møre, små 5 minutter.
3. Rør i rabarberne og hæld dem op i en skål og lad dem
afkøle.
4. Pisk mascarpone og skyr med 4 spsk sukker, æggeblommer og
vaniljekorn fra den sidste stang vanilje.
5. Tag 4 portionsglas og kom 2 let knuste makroner i bunden
af hvert glas.
Fordel rabarberne i de 4 glas og top med creme.
Stil det på køl i en halv time og kom let knuste biscotti på
ved servering.
Tips: Biscotti er italiensk for småkage. Jeg har også hørt,
at det skulle betyde ”dobbeltbagt” – kagerne bliver nemlig bagt to gange. Få
opskriften her!
Energiinformation: / pers 818 kcal. Protein 5.3 g.
Kulhydrater 28.6 g. Fedt 11.8 g. Fedtenergi 44 %