(4 personer)
4-6 spæde lyserøde rabarberstængler
Sukkerlage:
1 l vand
450 g sukker
1 vaniljestang uden marv
Vanillefløde:
¼ l piskefløde .
Marv fra ovennævnte stang vanilje
Makroner:
100 g marcipan
150 g sukker
Æggehvider
Basilikumsorbet:
1 l vand
2 citroner
500 g sukker
1 bdt basilikum
1 bakke blancheret babyspinat
Skær rabarberstænglerne i 2 cm store stykker.
Kog en sukkerlage op og hæld den over rabarberne.
Lad helst trække natten over.
Vanillefløde: Pisk fløden med vaniljemarv.
Makroner: Rør alle ingredienser til en lind grød, stryg massen ud på bage papir og bag ved 160º i ca 10 minutter - eller køb en pose gode makroner, hvis de findes!
Basilikumsorbet: Kog vand, citronsaft og sukker til en lage og køl af.
Kør sukkerlage, basilikum og babyspinat på blenderen, si lagen og frys den på en ismaskine - så bliver den mest luftig!
Læg makron, rabarber og makron sammen med en smuk klat vaniljefløde på toppen og sæt til allersidst en smuk grøn kugle sorbet øverst.