(2 brød eller 20 rundstykker)
3 ½ dl mælk
30 g smør
50 g gær
100 g hytteost
1 tsk salt
1 tsk sukker
3 spsk sesamfrø
600-700 g hvedemel
sammenpisket æg til pensling
sesamfrø til pynt
Smelt smørret, hæld mælken i, og varm det op, til det er lunkent. Gæren smuldres og røres ud i væsken. Tilsæt hytteost, salt, sukker, sesamfrø og det meste af hvedemelet. Ælt dejen, til den er smidig og glat.
Lad dejen hæve et lunt sted under et klæde i ca. 45 min. Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den igennem, til den igen er smidig. Tilsæt evt. mere hvedemel.
Brød: Form dejen til to lange brød, som lægges på en smurt bageplade. Lad brødene efterhæve under et klæde i ca. 30 min. Rids brødene på skrå, før de pensles med sammenpisket æg og drysses med sesamfrø. Bag brødene på nederste rille ved 200º i ca. 30 min.
Rundstykker: Del dejen i to dele. Rul dem til to lange pølser, og skær dem hver ud i ti lige store styk- . ker. Tril dem til rundstykker, og lad dem efterhæve på en smurt bage plade i 15 min. Rundstykkerne pensles med æg, ridses med en skarp kniv og drysses med sesamfrø. Bag rundstykkerne ved 225º i ca. 10 min.