Logo

Sesambrød eller -rundstykker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(2 brød eller 20 rundstykker)

3 ½ dl mælk
30 g smør
50 g gær
100 g hytteost
1 tsk salt
1 tsk sukker
3 spsk sesamfrø
600-700 g hvedemel
sammenpisket æg til pensling
sesamfrø til pynt

Smelt smørret, hæld mælken i, og varm det op, til det er lunkent. Gæren smuldres og røres ud i væsken. Tilsæt hytteost, salt, sukker, sesamfrø og det meste af hvedemelet. Ælt dejen, til den er smidig og glat.
Lad dejen hæve et lunt sted under et klæde i ca. 45 min. Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den igennem, til den igen er smidig. Tilsæt evt. mere hvedemel.
Brød: Form dejen til to lange brød, som lægges på en smurt bageplade. Lad brødene efterhæve under et klæde i ca. 30 min. Rids brødene på skrå, før de pensles med sammenpisket æg og drysses med sesamfrø. Bag brødene på nederste rille ved 200º i ca. 30 min.
Rundstykker: Del dejen i to dele. Rul dem til to lange pølser, og skær dem hver ud i ti lige store styk- . ker. Tril dem til rundstykker, og lad dem efterhæve på en smurt bage plade i 15 min. Rundstykkerne pensles med æg, ridses med en skarp kniv og drysses med sesamfrø. Bag rundstykkerne ved 225º i ca. 10 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.628 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her