ca. 100 stk
300 g hvedemel (ca. 5 dl)
3 spsk kartoffelmel
100 g flormelis (ca. 2dl)
2 spsk flnthakket syltet ingefær
1 ½ spsk flntrevet limeskal
4 tsk stødt sød chili
250 g koldt smør
Bagetid: ca. 8 min. ved 200°
Bland hvedemel, kartoffelmel, flormelis, ingefær, limeskal og chili i en skål.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost.
Ælt dejen let sammen og tril den til 4 stænger (a ca. 20 cm).
Tryk hver stang lidt flad, så den bliver ca. 3 cm bred og 20 cm lang.
Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time, eller i fryseren i ca. ½ time.
Skær hver stang ud i ca. ¾ cm tykke skiver.
Læg skiverne på plader med bagepapir og bag småkagerne øverst i ovnen.
Genvej: De bagte småkager kan opbevares i kagedåser i ca. 5 døgn.
Tips: Småkagerne kan også bages uden tilsætning af ingefær, limeskal og chili. Når man bager småkager, er det vigtigt at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget.
Retten er fryseegnet.