2 dl fuldkornsrugmel
4 dl kogende vand
1 tsk salt
1 spsk olievenolie
25 g gær
ca. 450 g hvedemel
100 g grønne olieven med piment
Til pensling:
2 spsk vand
1 spsk olivenolie
Kom rugmelet i en skål, hæld det kogende vand over og lad det stå i ca. ½ time.
Tilsæt salt og olivenolie og rør gæren ud i den blanding.
Kom det meste af melet i og ælt resten af melet i efterhånden, til dejen er smidig.
Lad dejen hæve lunt tildækket i ca. 1 time.
Skær oliven i skiver.
Ælt dejen let igennem og del den i 12 stykker.
Tril dem til boller og rul dem flade med en kagerulle, ca. 12 cm i diameter.
Fordel olivenskiverne på de flade boller og fold kanterne ind.
Tryk godt til, så brødene ikke åbner sig for meget under bagningen. Lad dem efterhæve på pladen i ca. 15 minutter.
Pensl med en blanding af olivenolie og vand og bag dem i ca. 15 minutter ved 200°C på midterste ovnrille.