Logo

Små pandekager med kompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Små pandekager med kompot

Brombærkompot:
1 dl akaciehonning
400 g frosne eller friske brombær

Små pandekager - ca. 16 stk:
¼ liter mælk
10 g gær
150 g hvedemel (ca. 2 1/2dl)
2 æggeblommer
3 spsk sukker
¼ tsk groft salt
2 æggehvider
25 g smør
4 spsk akaciehonning
1 tsk friskpresset citronsaft
Pynt: citronmelisse
Tilbehør: flødeskum eller cremefraiche

Brombærkompot:

Kom honning og brombær i en pande, så bærrene ligger i ét lag.

Bring blandingen i kog og kog den ved jævn varme i ca. 8 min. Smag til.

Hæld kompotten i en skål og stil den tildækket i køleskabet i mindst 3 timer.

Små pandekager: Kom mælken i en skål og rør gæren ud heri.

Pisk melet i på én gang og dernæst æggeblommer, sukker og salt.

Pisk hviderne stive og vend dem i.

Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 2 timer - dejen hæver og bliver tyk.

Vend forsigtigt i pandekagedejen.

Lad lidt af smørret blive gyldent i en pande (ca. 21 cm i diameter).

Læg - 4 steder i panden - ½ dl dej og bag de 4 små tykke pandekager ved svag varme, ca. 2 min. på hver side. Bag resten.

Læg pandekagerne, efterhånden som de bliver bagt, taglagt i et ovnfast fad (ca. 19 x 32 cm).

Rør akaciehonning med citronsaft og fordel det over pandekagerne.

Grill dem øverst i ovnen ca  2 min. Lun brombærkompotten.

Tips: I stedet for brombær kan man anvende hindbær. Pandekagerne kan bages efter kun ½ times hævning, men så kan der kun bages 3 pandekager ad gangen, da dejen er lidt tyndere.   Fryseegnet: Nej

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.918 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her