Dej:
4 dl hvedemel
125 g smør
1 æggeblomme el. ½ æg
½ dl vand
Fyld:
3 dl piskefløde
100 g marcipan
1 tsk vaniljesukker
evt. 1-2 spsk appelsinlikør
5 dl hindbær el. jordbær
flormelis
evt. citronmelisse
Hak hvedemel og fedtstoffet sammen til en grynet masse, enten i køkkenmaskien eller med en gaffel.
Pisk æggeblommerne sammen med vand og arbejd det ind i dejen. Arbejd dejen jævn og glat tryk den ud til en tyk plade.
Læg dejen på en tallerken, dæk den med folie og lad den hvile koldt i 30-60 min.
Del dejen i 8 stykker og tryk dem ud i små tærteforme med løs bund. Bag kagerne til de er gyldne, ved 225°C på nederste rille i ca 12 min. Tag formene ud, løsn kagerne og lad dem køle.
Pisk fløden stiv.
Riv marcipanen groft, tilsæt vaniljesukker og flødeskummet.
Smag evt. til med appelsinlikør.
Skyl bærrene og del jordbærrene.
Tør bærrene forsigtigt.
Fordel marcipanfløden i kagerne.
Dekorer med bær og sigt flormelis over.