50 g gær
4 dl lunken vand
3 spsk olie
100 g fuldkornshvedemel (1 ½ dl )
2 tsk salt
600 g hvedemel (10 dl )
Æg til pensling
Fuldkornshvedemel
Fyld gæren i en røreskål, og rør den ud i lidt af vandet.
Tilsæt resten af vandet, olie, salt og hvedemel, og ælt i mindst 5 minutter.
Form dejen til 4 brød, og læg dem med ca. 2 centimeters afstand på en bageplade med bagepapir.
Skær brødene næsten igennem til i alt 16 små sammenhængende brød.
Lad brødene hæve i ca. 30 minutter.
Pensl brødene med æg og drys dem over med fuldkornsmel.
Sæt bagepladen i en kold ovn på midterste ribbe.
Tænd for ovnen.
Sluk for ovnen efter ca. 25 minutter, og lad brødene stå 5 minutter i eftervarmen.