En Laminiton er en lille, (firkantet) kage af almindelig sandkage- eller sukkerbrødsdej, dyppet i smeltet chokolade og dækket med kokosmel. Det er en en specialitet fra Australien.
ca 40 stk. mini cupcakes:
300 g hvedemel
2 tsk bagepulver
125 g smør ved stuetemperatur
150 g sukker
2 æg
1 tsk vaniljeessens
1 ¼ dl mælk
300 g kokosmel, ristet, så aromaen kommer frem
Chokoladeglasur:
3 spsk kogende vand
1 spsk smør
35 g kakao
300 g flormelis
A. Varm ovnen op til 180°C.
Bland mel og bagepulver, og stil det til side.
B. Rør smør og sukker cremet og luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.
Tilsæt vaniljeessens.
Tilsæt melblandingen skiftevis med mælken og pisk, til dejen er glat.
C. Læg en meget stor tsk dej i hver silikoneminiform, og bag dem i 15 minutter, eller til de er brune ovenpå.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
D. Drys kokosmelet ud på et stykke madpapir eller i bunden af et stort, lavt fad, og stil det til side.
Glasur: Hæld kogende vand over smørret, tilsæt kakao, og rør det sammen. Tilsæt flormelis lidt efter lidt, mens du pisker med et piskeris eller en træske, til glasuren er glat og skinnende, men tynd nok til at kunne dække kagerne uden besvær - tilsæt endnu en lille smule kogende vand, hvis det er nødvendigt.
Dyp kagerne i chokoladeglasuren ved hjælp af to gafler eller en køkkentang, og rul dem i kokosmel.
Stil dem til afkøling på en bagerist. De er velegnede til frysning.