Dej:
3 dl hvedemel
100 g smør
2 spsk sukker
1 æggeblomme
Mandeldej:
2-3 æggehvider
400 g marcipan
Garnering:
Grønne og røde cocktailbær
1 ½ dl flormelis
½ tsk citronsaft
lidt æggehvide
Kom melet i en køkkenmaskine, tilsæt fedtstoffet klatvis samt sukker.
Kør det til en grynet masse.
Tilsæt æggeblommen og 1-3 spsk vand, lidt ad gangen, og kør det til en smidig dej.
Tag dejen op og form den til en jævn plade på et melet bord.
Lad den ligge koldt i 30 min.
Pisk hviderne til mandeldejen.
Riv marcipanen groft på et rivjern, kom den i en skål og rør den blød med æggehvide.
Arbejd massen smidig.
Rul mørdejen ud ud til en firkant, 21x21 cm med en tykkelse på ½ cm.
Skær overflødig dej væk, så kanterne bliver lige.
Læg mørdej over på en smurt plade og bag den ved 200°C på nederste rille i ca 20 min, til den er lysebrun.
Lad den køle.
Bred halvdelen af mandeldejen på mørdejen.
Læg resten af mandeldejen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i 3-4 rækker på hver led, så der dannes et rudemønster.
Sprøjt resten af mandeldejen rundt i kanten.
Bag tærten ved 225°C i ca 8 min, så tærten er gylden og mandeldejen
er saftig indeni.
Læg afdryppede, halve cocktailbær i ruderne, skiftevis grønt og rødt. Rør flormelis,citronsaft og meget let piskede æggehvide sammen til en glasur, der kan sprøjtes.
Hæld glasuren i et kræmmerhus af papir med et lille hul og sprøjt glasuren over kagen inden serveringen.