Dej:
150 g smør
¾ dl sukker
1 æggeblomme
2 tsk vaniljesukker
3 ½ dl hvedemel
Fyld:
Hindbærsyltetøj
Pynt:
Finthakkede mandler eller nødder
Rør fedtstof og sukker.
Tilsæt æggeblomme og vaniljesukker.
Rør hvedemel i dejen til den er smidig.
Form dejen til 2 ruller, ca 2 ½ cm i diameter og ca 28 cm lange.
Tril rullerne i mandler eller nødder.
Lad stængerne hvile i køleskabet ½-1 time.
Skær stængerne i ca 1 cm tykke skiver.
Læg dem på plader med bagepapir.
Lav en fordybning midt i hver kage og kom syltetøj i.
Bag kagerne midt i en 175°C varm ovn ca 14 min eller til de er lyst gyldne.
Lad kagerne køle af på en rist.
Opbevar kagerne i en dåse med tætsluttende låg eller frys dem ned. Læg gerne smørrebrødspapir mellem lagene, så kagerne ikke klistrer sammen.