10-12 dl rosiner cocktailbær sukat og syltet appelsinskal
100 g gær
5 dl mælk
1.2 kg hvedemel
300 g stuetempereret smør
3 dl sukker
smeltet smør til pensling
flormelis til garnering
Varm mælken til den er fingervarm og smuldr gæren i under omrøring.
Tilsæt 1 kg af melet og alt sukkeret.
Skær fedtstoffet i stykker, bland det i dejen og arbejd den smidig. Lad dejene hæve 1 time.
Arbejd dejen sammen på et bord med resten af melet.
Tilsæt frugt og arbejd det ind i dejen.
Del dejen i stykker og form hver stykke til en bolle ud til en aflang kage, ca 1 ½ cm tyk.
Buk dejkanten om de lange sider, læg brødene på bagepapir på en plade og lad dem hæve 30 min. Bages ved 200°C i ca 30 min på nederste rille. Pensl brødene med smeltet smør men de endnu er varme.
Når brødene er kolde sigtes flormelis over.
Tips: Bag gerne en stor portion og frys dem ned. Brødene egner sig til
mange lejligheder.