Logo

Schousboe's rugbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg rugmel
1 kg hvedemel
1,5 l vand
5 tsk salt.
1 kop surdej
 
Alle ingredienserne blandes i et stort lerfad og stilles overdæk­ket med et fugtigt klæde i 12-24 timer.
Derefter tilsættes og iblandes ved god omrøring:
 
1 kg knækkede rugkerner
1 hvidtøl, maltøl eller pilsner
Tag en kop surdej fra og opbevar den i køleskabet til næste
rugbrødsbagning (det er noget, man ofte glemmer, så hav for en sikkerheds skyld også en portion surdej i fryseren)!
Fyld dejen i smurte forme og lad dem stå med et fugtigt klæde over i 3-12 timer.
 
Bagning:
1 time ved 100ºC og 1 time ved 200ºC.
De sidste 15-20 minutter af bagetiden kan brødene evt. tages ud af formene, så bliver skorpen hårdere.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.956 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her