Dej:
3 dl hasselnødder
2 ½ dl flormelis
3 æggehvider
smør og hvedemel til pladen
Fyld:
2 blade husblas
5 dl husblas
2 tsk vaniljesukker
3 spsk sherry madeira eller rom
Garnering:
2 tsk kakao
100 g god mørk chokolade
Rist nødderne ca 8 min ved 175°C.
Gnid dem mellem hænderne. Mal nødderne og bland dem med flormelis. Pisk æggehviderne stive. Rør nøddeblandingen i.
Smør tre plader, drys dem med hvedemel og tegn tre cirkler på dem, ca 30 cm i diameter.
Fordel nøddedejen jævnt i cirklerne.
Bages ved 150°C i 15 min på nederste rille.
Læg husblasen i koldt vand i 5 min.
Kram blade ne og smelt dem i en gryde over svag varme.
Pisk fløden stiv og rør vaniljesukker og husblas i skummet.
Læg en nøddebund på et serveringsfad, fugt med sherry og bred ⅓ af fløden over.
Fortsæt med en bund til samt sherry og flødeskum.
Stil tærten koldt i mindst 2 timer.
Sigt kakao over det øverste lag flødeskum.
Smelt chokoladen i vandbad.
Hæld den i et tyndt lag ud på en plade, gerne af marmor.
Lad den stivne og skær den derefter ud i ujævne stykker med en skarp kniv.
Læg chokoladestykkerne i et tilfældigt mønster på kagen.