Logo

Sønderjyske æbleskiver med svesker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æbleskiver fra Sønderjylland

2 ½ dl mælk
15 g gær
3 æg
2 spsk sukker
200 g hvedemel
½ tsk kardemomme
100 g smør/margarine
300 g svesker uden sten
flormelis

Udrør gæren i lidt kold mælk, tilsæt lunken mælk. Smelt og afkøl smør/margarine. Rør æggeblommerne med sukker til det bliver lyst. Tilsæt mælk, hvedemel og kardemomme, mens der røres grundigt. Kom halvdelen af det smeltede fedtstof i dejen, og bland de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i. Stil dejen til hævning et lunt sted ca. 20 min. Udblød sveskerne og giv dem et opkog. Kom lidt af det smeltede fedtstof i hvert hul på den varme pande. Fyld hullerne halvt med dej og kom en sveske i hvert. Hæld mere dej oveni, inden æbleskiverne vendes. Drys flormelis over ved servering.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.450 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her