Bag dit eget rugbrød
- her er en enkel opskrift, der kan klares uden surdej og lang hævetid.
2 brød. Arbejdstid:
30 min. Hævetid: 1 time og 30 min. Bagetid: 1 time og 10 min. Fryseegnet
#
1 liter kærnemælk
50 g gær
1 spsk salt
1 spsk honning
100 g hvedeklid
500 g groft rugmel
ca. 500 g grahamsmel
*
Opløs gæren i lun
kærnemælk, og tilsæt salt, honning, hvedeklid og groft rugmel.
Rør dejen godt
sammen, og ælt grahamsmelet i lidt ad gangen.
Lad dejen hæve
tildækket i 1 time.
Ælt dejen igennem,
og fordel den i 2 rugbrødsforme foret med bagepapir, eller form den til 2
aflange brød på en bageplade med bagepapir.
Lad brødene hæve
tildækket i ca. 30 min.
Prik dejen med en
stegegaffel, og bag brødene i den nederste halvdel af ovnen ved 180 °C i ca 1
time.
Vend brødene ud af
formene, og bag dem yderligere ca. 10 min.
Lad dem afkøle på en
rist.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin