Logo

Rugbrød uden surdej - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


2 hurtigbagte rugbrød kan bages med gær og altså helt uden surdejen.

2 brød:


50 g gær

1 liter vand

2 spsk salt

1 ½ spsk sirup

350 g knækkede rugkerner (ca. 6 dl)

800 g groft rugmel (ca. 13 dl)

200 g hvedemel (3 ½ dl)

Til pensling: Smeltet smør

*

 

Rør gæren ud i lunkent vand.

Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen undta­gen hvedemel.

Lad blandingen hæve tildækket 1 time.

Ælt hvedemelet i.

Del dejen i to portioner og form dem til brød.

Kom dem i smurte bage­forme, l ½ liter hver.

Sæt brødene til hævning i ca. 2 ½ time.

Prik brødene dybt med en strikke­pind.

Pensl med smeltet fedtstof.

Bag ved 185-190 °C i 1¼ time.

Tag brødene ud af formene, straks efter de er bagte, og læg et rent viske­stykke omkring.

Skær først af dem næste dag.



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.447 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her