Quinoa-mel smager lidt af ærter og er en god og sund
variation at bage med. Bollerne er velegnede som tilbehør til salat, som
mellemmåltid og i madpakken.
Arbejdstid: 30 min. Hævetid: ca. 1½ time. Bagetid: ca. 15
min. Fryseegnede. ca. 10 stk.
#
25 g gær
2 dl vand
½ dl ymer eller tykmælk
125 g quinoa-mel
½ tsk groft salt
ca. 250 g hvedemel med højt gluten-indhold (fx italiensk
hvedemel)
Fyld:
3 spsk hakket persille
25 g parmesanost (revet)
*
Rør gæren ud i vand og ymer.
Tilsæt quinoa-mel og salt og rør sammen.
Tilsæt gradvist hvedemel, til dejen kan æltes og ælt den
grundigt.
Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
Ælt dejen igennem med persille og ost.
Form bollerne og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Lad dem hæve i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
Klip et kryds i hver bolle og bag dem ved 225 °C i ca. 15
min., til det lyder hult, når man banker dem i bunden.
Afkøl bollerne på en bagerist.
TIPS: Quinoa er et frø af quinoa-planten, som hører til
gåsefodsfamilien, der også omfatter rødbeder, sølvbeder og spinat. Det har et
højt protein-indhold og også masser af kostfibre. Quinoa-mel kan købes i vel
assorterede supermarkeder og helsekostbutikker.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin