Dej:
175 g margarine
150 g sukker
2 spsk vanilje
1 knsp.salt
3 æggeblommer
250 g hvedemel
2 ½ tsk bagepulver
5 - 6 spsk sødmælk
Rabarber marengs:
3 æggehvider
200 g sukker
100 g grofthakkede valnøddekerner
500 g rabarber/ blåbær
1 lille bradepande (24 x 30)
Margarine til formen
1-2 spsk rasp
Rør margarine cremet med sukker, vanilje, salt og æggeblommer. Bland hvedemel med bagepulver og rør lidt efter lidt i smørcremen sammen med mælken. Smør formen og drys med rasp.
Hæld dejen i formen og glat med en dejskraber.
Tænd ovnen på 200°C.
Pisk æggehviderne næsten stiv og hæld sukkeret i og pisk det hele stift igen.
Skær rabarberne i 1 - 2 cm stykker, og vend dem i sammen med nødderne.
Smør det ovenpå dejen og bag kagen i 40 - 45 min.
Opbevar evt. kagerest køligt og utildækket.