En rigtig søndagskage. Det gode mandel-rosinfyld gør kagen så "fugtig" at den også kan serveres som dessert med flødeskum til. God kage at have i fryseren, hvis der skulle komme uventede gæster, eller hvis familien pludselig sukker efter hjemmebag.
1 stk
300 g hvedemel (5 dl)
200 g smør
50 g gær
2 spsk sukker,
2 æg
Fyld:
150 g smør
100 g sukker
1 spsk vaniljesukker
3-4 spsk rosiner
50 g hakkede mandler
2 spsk hakket sukat
æg til pensling
Findel fedtstoffet i melet og smuldr gæren heri.
Tilsæt sukker og de sammenpiskede æg - ælt dejen sammen.
Rul ⅔ af dejen ud og beklæd en smurt springform hermed.
Rør smør og sukker sammen til fyldet og rør de øvrige ingredienser i.
Kom fyldet på dej bunden.
Rul resten af dejen ud, skær den i tynde strimler og læg dem over som fletværk.
Lad kagen hæve 1 time.
Pensl med æg og bag kagen ved 200°C i 20 minutter.