150 g smør
2 spsk sukker
1 æg
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
2 spsk fløde
150 g hvedemel
Marengsmasse:
3 æggehvider
150 g flormelis
Fyld:
300 g æblemos el. marmelade
Hvider piskes stive, og flormelis tilsættes lidt efter lidt under fortsat piskning og med forsigtighed, så massen ikke falder sammen.
Fedtstoffet blødgøres og røres med sukkeret til en let og luftig masse,
hvorefter ægget røres i.
Dernæst tilsættes vaniljesukker, fløde og hvedemel, der i forvejen er sigtet med bagepulveret.
Det hele røres forsigtigt sammen til en ensartet masse, der anbringes i en smurt springform.
Bages på ovnens nederste rille ved 200°C i forvarmet ovn i ca 20 min. Når kagen er bagt, anbringes fyldet, og ovenpå dette kommer nu marengsmassen.
Sættes atter i ovnen stadig ved 200°C på midterste rille og bages, til marengsmassen er lysebrun, ca 15 min.