Logo

Svesketærte - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svesketærte - Marie's

Det nemmeste er naturligvis at købe den færdige butterdej, men man kan også ælte sin egen. (se på kageopsatsen)

 

Butterdej:

250 g hvedemel (4 dl)

1 ½ dl koldt vand

250 g smør

Fyld: 200 g sveskemos

Creme:

2 æggeblommer

2 spsk sukker

1 spsk majsstivelse

2 ½ dl fløde

kornene fra 1 stang vanilje

2 ½ dl piskefløde

flormelis

 

Rør hvedemel og vand sammen til en smidig dej.

Lad dejen hvile koldt 15-20 minutter.

Rul den ud til en 1 cm tyk firkant.

Skær smørret, som hverken må være for hårdt eller blødt, i tynde flager og dæk halvdelen af dejen med den.

Bøj den anden halvdel af dejen over, sørg for at kanterne ligger lige over for hinanden.

Rul den dobbelte dej til en aflang plade.

Fold den i tre lag og lad den hvile et kvarter.

Gentag dette tre gange i alt.

Rul dejen ud til 1 cm tykkelse og udstik 2 runde plader på 20 cm i dia­meter.

Skær den ene runde plade som et gitterlåg.

Der kan evt. lægges en ekstra ring om den yderste.

Bag ved 200°C i 15 - 20 minutter. Lad pladerne svale af.

 

Creme: Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse godt sammen.

Bring flø­den i kog med den flækkede vaniljestang.

Hæld den koghede fløde i ægge­massen, mens der piskes.

Hæld det tilbage i gryden og bring det i nærheden af kogepunktet, mens der piskes.

Tag gryden fra varmen og lad cremen svale af.

Kom creme og sveskemos på bunden og læg gitterbunden over.

Drys med sigtet flormelis.

Sprøjt tæt med flødeskum i kanten.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (12 stemmer)
Siden er blevet set 8.657 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her