Dej:
4 ½ dl hvedemel
150 g smør
1 ½ dl sukker
1 æg
Fyld:
25 g smør
1 dl piskefløde
1 ½ dl lys sirup
1 ½ spsk honning
250 g smuttede mandler i strimler
Hak hvedemel, fedtstof, sukker og æg sammen, enten i hånden eller maskinen. Læg dejen på et melet bord og arbejd den jævn og fin med melede hænder.
Tilsæt lidt mere hvedemel, hvis dejen føles løs.
Rul ⅔ af dejen ud til en rund kagebund og læg den i bunden af en
springform, ca. 22 cm i diameter.
Bages ved 175°C på nederste rille i ca. 10 min.
Kom fedtstoffet til fyldet i en tykbundet kasserolle og tilsæt fløde, sirup, honning og mandler.
Varm det hele under omrøring og lad mandeldejen koge et par min.
Klem resten af dejen ud langs formens kant, lidt tykkere forneden lidt tyndere for oven.
Hæld mandeldejen i formen og bag kagen i 20-25 min til den er fin gylden.
Lad kagen køle 5-10 min inden du tager den ud af formen.
Tips: Smelt lidt mørk chokolade og pensl en 2 cm bred kant på kagen.
Lad chokoladen stivne og dekorér den derefter med flødeskum og
jordbær.