Egnsret. Disse lækre boller, der som navnet antyder, stammer fra Samsø, skal selvfølgelig laves med revet Samsø-ost. Bollerne er super lette at lave og smager dejligt.
#
75 g smør/margarine
1 tsk salt
1 knsp hvid peber
150 g hvedemel (2½ dl)
100 g Samsø-ost revet
4 æg
*
Riv Samsø-osten.
Bring 2½ dl vand, smør/margarine og krydderier i kog.
Tag gryden fra varmen, drys hvedemel i og rør godt.
Rør grundigt over svag varme til dejen slipper ske og bund.
Tilsæt reven ost og lad den smelte.
Afkøl dejen i en skål.
Tænd ovnen ved 190 °C.
Rør æggene i et ad gangen og rør godt imellem.
Sæt bollerne på plade, brug 2 spiseskeer.
Bag dem i 25 min. og server dem varme.