Logo

Engelske muffins

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Engelske muffins


De engelske muffins er ikke muffins i dansk forstand, men derimod lade boller, der smager skønt med smør og marmelade eller lagt sammen med pålæg. Bollerne bages på en stegepande.

Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1½ time. Stegetid: 25 min. Fryse-egnede. (10-12 stk)

 

#

15 g gær

3 dl vand (eller mælk)

½ tsk natron

ca. 500 g hvedemel

2 æggehvider

1½ tsk salt

groft majsmel (eller grahamsmel)

smør eller olie (til stegning)

*

 

Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud i 1 cm's tykkelse.

Udstik den i 10-12 cirkler (8 cm i diameter) og læg dem på en bageplade drysset med groft majsmel eller grahamsmel.

Drys dem med groft mel og lad dem hæve tildækket 30-45 min.

Varm en stor stegepande til middel varme og pensl med lidt smør eller olie.

Læg så mange dejcirkler på, som der er plads til, og bag dem 4-5 min. på hver side - skru evt. lidt ned for varmen undervejs.

Rør gæren ud i lunken vand eller mælk og tilsæt natron.

Rør halvdelen af melet i.

Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.

Tilsæt salt og hæld resten af melet i.

Ælt dejen glat, form den til en kugle og læg den i en skål.

Lad den hæve tildækket i ca. 1 time.

 

Server bollerne lune eller afkølede med koldt smør og marmelade eller pålæg.

 

# Alternativ uden gær:

150 g blødt smør
150 g sukker
2 æg
150 g hvedemel
2 strøgen tsk bagepulver
60 g rosiner eller hakket chokolade

Anvendes rosiner, smager det godt, hvis du også kommer revet skal af 1 citron eller appelsin i dejen.
Du rører smør og sukker skummende, heri piskes de hele æg, og til sidst
røres hvedemel med bagepulver, frugtskal og rosiner eller evt. hakket chokolade i.
Dejen fordeles enten i papirforme (usmurte) eller i aluminiumsforme, der er letsmurte, eller evt. i de særlige muffinsforme, der også skal smøres.
Kagerne bager på en rist eller på en plade på nederste rille ved 200-220 °C i 15 min.
Afsvaler lidt i formene, og tages så nemt ud eller serveres i papirformene.
Muffins kan fryses, tø op og lunes ved 200 °C i 6 min. i ovnen.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.072 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her