Æblekompot:
½ kg æbler
½ vaniljestang
½ dl vand
1 dl æblejuice
50 g sukker
1 lille kanel hel
2 spsk kartoffelmel
2 spsk friskhakket mynte
Pandekagedej:
125 g hvedemel
1 knsp salt
1 spsk sukker
2 dl piskefløde
1 dl sødmælk
2 æg
30 g smeltet smør
Skræl æblerne og skær dem i terninger.
Flæk vaniljestangen og kom den i en tykbundet gryde sammen med æbler, vand, juice, sukker og kanel.
Kog æblerne ved svag varme, til de er møre.
Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand og rør det i den kogende kompot.
Tag gryden af varmen.
Rør mynte i og tilsæt evt, mere sukker.
Køl kompotten af.
Bland de tørre ingredienser til dejen.
Pisk fløde, mælk, æg og smeltet smør i.
Pisk til dejen er uden klumper.
Lad den hvile ca. ½ time.
Varm en pande godt op og hæld ca. ½ dl dej på panden og fordel dejen. Bag pandekagerne ved svag varme til de bliver lysebrune.
Hold pandekagerne lune i ovnen, mens resten gøres færdig.
Servér pandekagerne med kold æblekompot og letpisket flødeskum.