20 g gær
6 dl koldt vand
2 ½ dl tykmælk
2 spsk olie
1 spsk salt
700 g durummel (12 dl)
700 g hvedemel (ca. 12 dl)
Fyld gæren i en røreskål og rør den ud i lidt af vandet med håndmixer eller røremaskine.
Tilsæt resten af vandet og de øvrige ingredienser og ælt dejen i 3 – 5
minutter
Dæk dejen til med et vådt viskestykke og stil dejen til hævning minimum 8 timer – gerne et helt døgn.
Dejen skal helst hæve på et køligt sted; max 15°C.
Slå dejen ned, form 2 brød og læg dem på bagepapir på en bageplade
Efterhæv brødene et lunt sted i 2 – 3 timer
Rids brødene, pensl med vand og drys evt. hvedemel over
Sæt bagepladen i kold ovn på miderste ribbe –indstil ovnen
Sluk for ovnen efter 30 minutter og bag brødene færdig ved eftervarmen i yderligere 10 minutter