Brød med fyld: Indbagte pølser er populær mad hos både børn
og voksne, og så er det samtidig nem og prisrimelig mad. Her er en opskrift på
pølsebrød.
20 stk. Tilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: 40 min.
Bagetid: 12-15 min. Fryseegnet
#
50 g gær
3 dl vand eller mælk
2 spsk olie,
1 tsk salt
500 g hvedemel (8-9 dl)
æg til pensling
*
1. Smuldr gæren og udrør den i lunet vand eller mælk.
Tilsæt olie, salt og mel.
Ælt dejen blank og smidig.
Lad den hæve tildækket på et lunt sted i ½ time.
2. Ælt dejen sammen og del den i 20 portioner.
Tril dem i fingertykke stænger, 12 cm lange.
Lad dem efterhæve tildækket på bagepladen beklædt med
bagepapir i 20 min.
3. Pensl brødene med sammenpisket æg. Drys evt list sesamfrø
over.
Bag dem ved 225 °C i 12-15 min.
Serveres til kogte eller stegte pølser eller snittes og
serveres med »hot dogs« - (grillstegte pølser) i.
Se også opskrifter på Snobrød, Hamburgerbrød og Pitabrød
Sådan kan det også serveres....