Børnene fordyber sig i madlavning som aktivitet, de lærer teknikker, vasker op, og spiser sammen til sidst – ved veldækkede borde.
12 stk.
# Ingredienser
3 dl lunken vand
1 dl mælk
50 g gær
½ dl olie
1 æg
1 tsk salt
1 spsk sukker
½ tsk kardemomme, stødt
200 g grahamsmel
450 g hvedemel
1 æg, til at pensle med
1 drys sesamfrø
* Tilberedning
1. Rør gær ud i en skål med lunkent vand, tilsæt mælk, olie
og æg.
2. Rør grahamsmel, salt, kardemomme og sukker sammen og rør
det i gærblandingen.
3. Rør hvedemel i og ælt til sidst til dejen er smidig.
4. Hæver i en skål i ca. 30 minutter.
5. Form derefter 12 aflange pølsebrød, brug en smule olie på
bordpladen og hænderne i stedet for mel. Det sikrer at brødene ikke bliver
tørre.
6. Lad pølsebrødene hæve på en bageplade med bagepapir i 30
minutter, pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
7. Bages i en forvarmet ovn ved 190 °C varmluft i ca. 15-18
minutter.
De første pølsevogne i Danmark blev tilladt i 1920 i
København.
Se alle opskrifter for børnekokke