tærter
dej :
200 g hvedemel
125 g smør
3 spsk sukker
1 æggeblomme
3 spsk vand
fyld:
100 g overtrækschokolade
2 dl piskefløde
100 g groft hakkede mandler
1 dåse syltede pærer
1. Melet smulders med sukker og smør.
2. Ælt dejen sammen med æggeblommen og vandet.
3. Sæt ovnen på 200ºC.
4. Rul dejen ud på et melstrøet underlag og kom den i en ca. 20 cm tærteform med løs kant. Prik huller i tærtebunden med en gaffel.
5. Bag tærten i ca. 25 min.til den er gylden.
6. Afkøl tærtebunden og tag tærteformens løse kant af.
7. Smelt chokoladen over vandbad eller meget svag vame og pensl tærebunden indvendig med chokolademassen.
8. Læg de halve pærer i en sigte og lad dem dryppe godt af.
9. Pisk fløden til flødeskum og vend de hakkede mandler i. Gem lidt hakkede mandler til pynt.
10. Fordel flødeskummet i tærtebunden,læg de halve pærer på langs kanten og drys hakkede mandler over.