Dej:
200 g smør
175 g sukker
2 æg
125 g hvedemel
125 g mandler
Sukkerlage:
5 dl vand
200 g sukker
1 stang vanilje
4-6 pærer enten friske el. syltede
Skræl pærerne, del dem i halve og fjern blomst, stilk og kernehuset. Bring vand, sukker og den flækkede vaniljestang i kog.
Kom de halve pærer i, nogle stykker ad gangen, lad dem koge knap møre.
Lad pærerne afkøle i lagen. Rør sukker og smør sammen.
Rør æggene i et ad gangen. Bland melet i med let hånd.
Hak mandlerne fint - de behøver ikke at smuttes først - og kom dem i. Læg de kolde pærer med den buede side opad i et smurt ovnfast fad. Fordel dejen over.
Bag kagen ca 30 min ved 175°C.
Kagen nydes lun el. kold med flødeskum. Kan også bages med æbler.